Robyn Carr – Thuis in Virgin River

image

Het enige wat Melinda Monroe wil, is wég. Weg uit Los Angeles, waar het leven druk is en gecompliceerd, en alles haar herinnert aan Mark – haar overleden man. In een opwelling reageert ze op een advertentie voor een verpleeg- en verloskundige in Virgin River, een klein dorpje in Californië. Dit zou weleens precies de verandering kunnen zijn die ze nodig heeft! Helaas, het beloofde schattige huisje in idyllische omgeving blijkt een aftandse blokhut te zijn aan een modderweg, waar ze met haar stadse cabrio meteen vast komt te zitten. En de bejaarde plaatselijke arts, die ze zou assisteren, doet ronduit vijandig tegen haar.
Inpakken en wegwezen, denk ze, maar een vondelingetje gooit roet in het eten. Eerst moet ze onderdak vinden voor deze baby. Een misschien moet ze ook eerst maar eens echt kennismaken met Jack, die knappe eigenaar van de plaatselijke bar.
Het lijkt wel of er telkens weer dingen zijn die haar in Virgin River houden. Zou ze dan toch haar thuis gevonden hebben?


Aan het begin van het verhaal, val je meteen met je neus in de boter. Je merkt meteen dat Mel (de hoofdpersonage) het lastig heeft, dat ze erdoorheen zit.

Er gebeurd in de eerste paar pagina’s meteen iets ‘spannends’ zodat je meteen in het verhaal wordt getrokken.

Wel heeft Mel al vrij snel haar mening klaar. En eenmaal een mening, is ook moeilijk te veranderen. Dat is wel iets waar ik me aan irriteerde. Aan de andere kant is het een goede eigenschap. Het maakt haar wel een sterke vrouw, iets wat blijkbaar hard nodig is in Virgin River.

Ook het karakter van Jack sprak me wel aan. Het hele militaire thema wat in het boek voor komt, sprak me wel aan. Ook Jack is een sterke man met een eigen mening die niet snel om te praten is.

Het dorpje Virgin River is een dropje waar je aan het begin nog niet dood gevonden wil worden, maar naarmate het verhaal verder gaat, je toch steeds meer gaat voelen b ij het drop. Aan het einde van het boek heb je het idee dat je zelf een inwoner bent geworden van het dorp, en voel je de rust en de vrede die Virgin River te bieden heeft.

Al om al, vond ik het en heel leuk boek. Sommige details (zoals de vondeling) gaan mij een beetje te ver, maar voor de rest heb ik heerlijk kunnen weg zwijmelen in deze roman. Gelukkig zijn er nog heel wat delen van Virgin River, want ik wil graag weten hoe het verder gaat met Melinda en Jack!


Titel: Thuis in Virgin River
Auteur: Robyn Carr
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: Oktober 2014
Pagina’s: 384
ISBN: 978 90 347 5439 4


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *